24 jun - 07:00

Wergea Bloeit - zaterdag

Hier vind je het programma van Wergea Bloeit op zaterdag 24 juni.

Ochtendzwemmen

Een relaxte ochtendduik op zaterdag

Moment: 07.00 uur

Geef je op voor het ochtendzwemmen


Slach om Wergea

Een sportieve dag in en rond Wergea

Moment: 10.00 uur

Voor wandelaars, mountainbikers en wielrenners is er een mooie tocht op zaterdag. Doe mee aan de sportieve dag rondom Wergea en ontdek de positieve impact van actief zijn in en rondom je eigen dorp. We starten om 10.00 uur bij Grandcafé Jan! waar je wordt verwelkomd met een heerlijke kop koffie en smakelijk gebak. Je ontvangt ook een snack voor onderweg. 

Terwijl je je een weg baant door de prachtige landschappen van Wergea en omgeving, ontdek je de verborgen pareltjes die Wergea te bieden heeft. De Slach om Wergea wordt georganiseerd door Jelle Grunstra, Tjitske van der Ham, Jacob Visser en Klaziena Politiek. Meld je aan en krijg direct toegang tot de inspirerende routes die zijn uitgestippeld. 

Deelname kost €7,50 inclusief koffie, gebak en snack. Voor dat kleine bedrag geniet je niet alleen van alle lekkernijen, maar ook van een dag vol sportieve uitdagingen en bewustwording van de schoonheid van de regio. Betalen kan ter plaatse.

Geef je op met een mailtje


Teatsen

Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip met lokale lekkernijen en muzikale nazit

Moment: 09.00 uur

Teatsen, aan Wergeasters hoeven we ’t niet uit te leggen. Voor de niet-Wergeasters: teatsen is een combinatie tussen tennis en kaatsen. Het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip is vernoemd naar scheidend voorzitter en mede-grondlegger van het teatsen, je raadt het al, Wytze Veenstra. Op de zaterdag van Wergea Bloeit ben je getuige (of deelnemer) van de competitie.

Meer info over teatsen


Pluk- en kookworkshop in de tuin van Oan Tafel

Pluk en kook je eigen diner

Moment: 17.00 uur

Tuinman Tim geeft een uitgebreide rondleiding door zijn moestuin en neemt je mee in zijn wel heel bijzondere manier van tuinieren. Samen met chef Geert Jan zoek en pluk je vervolgens de heerlijkste en meest verse seizoensproducten. Met deze producten bereid je tijdens een kookworkshop een uniek en duurzaam viergangendiner, onder de bezielende leiding van chef Geert Jan. Aan een lange tafel geniet je van het menu én heerlijke wijnen, van onder andere Wijngaard De Frysling.

De pluk- en kookworkshop van vanavond zit vol, reserveren is dus niet meer mogelijk.