80 procent groente
Restaurant Wannee werkt volgens de visie van meesterkok Albert Kooy, die ondersteund wordt door collega-kok Liudger van der Meer. Het concept gaat per maaltijd uit van 80 procent groente en slechts 20 procent vlees of vis. ‘Je weet dat je niet zo door kunt gaan met het gebruiken van dierlijke producten. Dan is groente dus geen garnituur meer, maar dat stukje vlees’, zo legt Kooy uit aan Omrop Fryslân.
NHL Stenden Hogeschool
Restaurant Wannee is onderdeel van NHL Stenden Hogeschool – een Freon fan Fossylfrij Fryslân – en bereidt jongeren voor op een toekomstige rol in de horeca. De functies in de keuken worden dan ook voor het merendeel bekleed door studenten.
Meer groente dan vlees eten in een restaurant wordt steeds gewoner | Omrop Fryslân
De plaats op de lijst was voor Albert Kooy en zijn collega-kok Liudger van der Meer een grote verrassing. Van der Meer wist al dat er iemand langs was geweest, maar niet dat zij in aanmerking zouden komen voor de lijst. “Je weet het niet, het is altijd afwachten.”