Studenten Friese Poort op bezoek bij Brouwerij Dockum

Studenten Marketing en Communicatie van ROC Friese Poort namen onlangs een kijkje bij Brouwerij Dockum. Op locatie onderzochten ze hoe het bedrijf omgaat met duurzaamheid. “Dit sluit aan bij de praktijkopdracht voor onze studenten”, aldus Douwe Jan Pol van ROC Friese Poort.

Bierbrouwerij Dockum

“Wij zijn een evenementenlocatie gericht op de smaakbeleving van verschillende bieren zoals Kald Kletske”, zo vertelde Tim Cuperus van Brouwerij Dockum. “Wij brouwen ons bier met een brouwinstallatie op gas. Samen met de branchevereniging zijn we aan het kijken hoe we energie efficiënter kunnen brouwen. Denk aan elektrisch brouwen. Of brouwen met waterstof. Maar ook door het slimmer organiseren van de brouwcyclus. Waar we ook nog iets aan kunnen doen is de restwarmte die vrijkomt bij het brouwen van bier. Graag gebruiken we deze restwarmte voor het verwarmen van ons proeflokaal.”

Lees hier het gehele artikel op de site van ROC Friese Poort Centrum Duurzaam